Bladerdeeghapjes

De lekkerste bladerdeeghapjes recepten

Snelle appeltaart

Snelle appeltaart

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg appels
  • 25 gram boter of margarine
  • 100 gram sinaasappelmarinade

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.25 sterren - gebaseerd op 4 reviews

Keukengerei

  • Taart of quichevorm (22 cm)

Snelle appeltaart: Het is een simpele appeltaart die iedereen kan maken! Je bent wel even bezig met de appels schillen en snijden, maar dat is het uiteindelijk allemaal waard. De sinaasappel marinade geeft een frisse smaak.


Bereiding Snelle appeltaart:

Laat de oven alvast verwarmen op 200 graden celcius. Dan hoef je er dadelijk niet op te wachten!

De appels moeten allemaal geschild worden. Als er een klein beetje schil aan zit maakt niet uit, het komt niet zo precies. Verwijder natuurlijk ook de klokhuizen. Snijd ze in kleine stukjes. Ze hoeven niet te klein te zijn maar ook geen hele brok, dit kun je zelf wel inschatten en kijk anders even op internet!

Bestrijk de taart vorm met boter of margarine. Dit voorkomt dat het deeg gaat plakken. Zo kun je de appeltaart straks zonder moeite snijden! Leg de plakjes bladerdeeg met de randjes over elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 26 +/- doorsnede. Dit kun je nu als bodem gebruiken in de ingevette taartvorm. Vouw hem een beetje om de randen heen als een kommetje zodat de appels er straks niet uit vallen.

Nu kun je alle appeltjes op de bodem leggen. Dit komt niet precies. Als je nog bladerdeeg hebt kun je de bovenkant ook bekleden. Leg dit als strookjes neer, dit ziet er leuk uit en smaakt lekker! als je een plak deeg hebt zoals de bodem, prik er dan wel gaatjes in. Zo worden de appels ook eerder gaar en zacht.

Nu mag de taart de oven in! Over 25 minuten is deze goed. Laat de taart wel afkoelen.
Verwarm de sinaasappelmarmelade en wrijf hem door een zeef. Bestrijk hiermee de appeltaart.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: