Bladerdeeghapjes

De lekkerste bladerdeeghapjes recepten

Chocola Peer Flapjes

Chocola Peer Flapjes

Ingrediënten:

  • 1 peer (geschild)
  • 2 el honing
  • 1 handje pecannootjes
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 reep pure chocolade

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.67 sterren - gebaseerd op 3 reviews

Peer is in Nederland natuurlijk overal in de supermarkt te verkrijgen. Het ligt er het hele jaar door. Het is een geliefde fruit onder de Nederlands. We koken er alleen niet heel vaak mee. Dat word tijd om daar eens verandering in te brengen met dit heerlijke recept!


Bereiding Chocola Peer Flapjes:

Deze ingrediënten zijn voldoende voor 10 hapjes. Het duurt ongeveer 8 minuten in de Airfryer en 15 minuten in de oven. Verwarm de oven én Airfryer op ongeveer 180 graden voor.

Zorg natuurlijk als allereerst dat de bladerdeeg hapjes ontdooid zijn. Snijd de bladerdeeg hapjes diagonaal door. Schuin dus.

Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes net zoals je doet bij appelflappen maken. Verkruimel de nootjes in kleine stukjes.
Doe de kleine stukjes peer, verkruimelde nootjes en honing samen in een kom. Roer deze goed door. Door de peer te roeren komt er waarschijnlijk vocht vrij, dit kun je afgieten. De peer flapjes kunnen anders slap en klef worden door het vocht.

Schep een lepel uit de kom en vouw de bladerdeegplakjes dicht. Vouw ze in een driehoek dicht. Zorg dat je met een vork de flapjes goed dicht drukt.

Je kunt nu de flapjes in een Airfryer doen, dit duurt 8 minuten. In de oven duurt het ongeveer 15 minuten. Laat de flapjes daarna afkoelen. Als de flapjes afgekoeld zijn ga je ze versieren. Smelt de chocola in een pannetje. Blijf goed roeren! Dip de puntjes in de chocolade, dit is lekker en geeft een mooi effect. Nu kun je de nootjes er nog overheen strooien. Als je de chocolade nog wilt gebruiken kun je hem terug laten stollen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: